Technodenta

Loading

  • 0

    Няма продукти в количката.

Начало»Новини»Статии»Видове аспираторни уредби
  • юли, вт, 2018

Видове аспираторни уредби

Аспирационните системи са с различен принцип на работа:

  1. „Мокра помпа“ – Помпата изсмуква течността от слюнкосмукателя и/или аспиратора и я вкарва директно в канала. Каналът трябва да бъде със свободно оттичане. Може да се вгради директно в кутията под плювалника ако има достатъчно място.
  2. Въздушна помпа с вграден сепаратор – представлява мощна въздушна помпа която изсмуква течността и сепаратор където тази течност се отделя. Може да бъде в отделно помещение, най-добре в помещение под помещението със стоматологичният стол. При сепараторният съд трябва да има канал за изхвърляне на течността. Ако помпата и стола са на едно ниво (един етаж) разстоянието от помпата до стола не трябва да бъде по-голямо от 8-10 метра.
  3. Въздушна помпа с отделен сепаратор – помпата е добре да бъде в отделно помещение, а сепараторният съд до стола или в кутията под плювалника. Помпата може да бъде по-отдалечена и дори над нивото на стола.
  4. Мобилна аспирационна система – притежава самостоятелен блок на колелца с маркучи за аспиратор и слюнкосмукател. Може да се свързва към канал или да бъде със съд който периодично да се изхвърля.

При избора на аспирационна уредба трябва да прецените коя аспирационна уредба е най-подходяща за Вас. Трябва да имате отделно помещение за аспирационната уредва и необходимите изводи от стола до него. Ако нямате такова помещение, може да се монтира помпата в обезшумен шкаф, но пак са необходими изводи до там. Необходимите изводи са: извод за въздух/течност от стола (където са крана за вода, канала, извода за въздух от компресора и захранването) до аспирационната уредба. За да се включва автоматично като се вдигне аспиратора (или слюнкосмукателя) от холдера е необходимо да имате бутони за включване на аспирационната уредба на холдера, както и кабел за включване на помпата.
В противен случай най-подходящо е използването на мобилна аспирационна уредба.
При избора на отделна аспираторна уредба първо трябва да се съобрази колко да е мощността на уредбата според това за колко стоматологични работни места ще се използва. Трябва да се обърне внимание и на шума при работа и размерите (необходима ли е обезшумителна кутия, охлаждане или др.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *